Un bărbat şi-a decapitat sora pentru că a fugit cu un tânăr sărac

Un bărbat a decapitat sora sa mai mică în provincia nord-estică Badakhshan din Afganistan, după ce a fugi cu iubitul ei, au declarat miercuri oficialii, scrie presa All4Women

Potrivit purtătorului de cuvânt al forţelor de ordine din Badakhshan, Sanaullah Ruhani, tânăra de aproximativ 20 de ani  se prezentase sâmbătă la poliţia din districtul Baharak alături de prietenul ei pentru a solicita protecție. Poliţia a precizat că tânărul cuplu dorea să se căsătorească dar nu primise aprobarea familiei fetei, deoarece bărbatul provenea dintr-o familie mai săracă.

Un băiat de 5 ani a fost oprit de agenți la volanul unui SUV: ” Mă duceam să-mi cumpăr un Lamborghini”

Fratele ei a luat-o de la poliţie luni şi a dat asigurări oamenilor legii că acesteia nu i se va întâmpla nimic. Tânăra a fost ucisă în noaptea următoare, a precizat Ruhani. Potrivit acestuia, membrii familiei au depus mărturie la poliţie, precizând că fratele şi-a ucis sora şi a fugit. Prietenul tinerei a fost plasat sub protecţia poliţiei.

Ruhani a adăugat că surse locale au indicat că fratele fetei ucise s-a refugiat în teritoriul controlat de talibani din districtul Baharak, la vreo trei ore de mers pe jos de casa familiei sale.

Nebunie în timpul blocajului: un britanic și-a aruncat soția de la etajul șapte

În zonele tradiţionale şi rurale din Afganistan, numeroase femei sunt încă sub controlul strict al familiei. Potrivit unui raport ONU din luna martie, femeile sunt încă victimelor aşa-numitelor “crime din onoare” comise de rude. Adesea, aceste crime nu sunt raportate, iar făptaşii rămân nepedepsiţi.

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de FacebookTwitter și Instragram  

 

Tu nu-mi spune ce să scriu, eu nu-ți spun cum să gândești.
Dacă ai ceva de spus, scrie la
ro.mondonews24@gmail.com