Coronavirus, Brazilia este aproape de 100.000 de morți. Bolsonaro: „Viața trebuie să continue”

Jair Bolsonaro a cerut brazilienilor „să-și continue viața”, în timp ce în Brazilia – cu 210 milioane de locuitori – s-au înregistrat aproape trei milioane de infecții și aproape 100.000 de decese din cauza pandemiei coronavirusului.

Publicația The Guardian relatează despre indignarea provocată de ultimele cuvinte ale lui Bolsonaro în timp ce ultimul buletin oficial vorbește despre 98.493 de morți din 2.912.212 cazuri. „Îmi pare rău pentru toate victimele – a spus președintele în timpul unei emisiuni săptămânale pe social media – dar trebuie să ne continuăm viața și să încercăm să găsim o cale de ieșire din această problemă”. Și ministrul interimar al Sănătății, generalul Eduardo Pazuello, care l-a susținut, a adăugat: „Și HIV continuă să existe”.

Numărul infecțiilor la nivel mondial au ajuns la 19 milioane. OMS: „64% din cazuri au între 25 și 64 de ani”

“Majoritatea persoanelor pozitive de HIV sunt tratate și viața lor continuă,  la fel va fi și cu coronavirusul”. Reacția imediată la cuvintele lui Bolsonaro. „Disprețul tău pentru viață este respingător”, a mai tweetat senatorul Weverton Rocha.

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de Twitter,  Instragram, Odnoklassniki, Tumblr și Reddit

Tu nu-mi spune ce să scriu, eu nu-ți spun cum să gândești.
Dacă ai ceva de spus, scrie la
ro.mondonews24@gmail.com