Pedofilie: cardinalul Pell a fost achitat de Înalta Curte Australiană

Cardinalul australian George Pell, condamnat pentru pedofilie la șase ani, cu un minimum de 3 ani și 8 luni, sentință confirmată în august anul trecut de Curtea de Apel a Statului Victoria, a fost achitat de toate acuzațiile de către Înalta Curte, din Australia. Pell fusese găsit vinovat de abuzuri sexuale împotriva a doi  minori în vârstă de 13 ani prinși în anul 1996 în timp ce beau vin în biserică.

Cardinalul a fost condamnat pe baza a cinci capete de acuzare, făcându-l primul episcop găsit vinovat într-o instanță penală pentru abuz sexual, potrivit BishopAccountability.org, care urmărește cazurile de abuz sexual de către clerul catolic. Sentința, cu mult sub maximum 50 de ani, a fost examinată cu atenție, dar a rezistat primei instanțe de apel.

Pedofilia, condamnarea cardinalului George Pell a fost confirmată în apel

Cu toate acestea, în hotărârea sa din martie, Înalta Curte a constatat că pentru toate cele cinci capete de acuzare, există multe probabilități care nu au fost luate în considerare pe deplin de către juriu. Există „o posibilitate semnificativă”, au scris judecătorii înaltei instanțe, ca „o persoană nevinovată a fost condamnată”. În august 2019, Curtea Supremă a statului australian Victoria a respins primul apel al cardinalului Pell pentru un verdict de vinovăție anunțat de Tribunalul Județean Victoria în februarie 2019.

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de FacebookTwitter și Instragram

 

Tu nu-mi spune ce să scriu, eu nu-ți spun cum să gândești.
Dacă ai ceva de spus, scrie la
ro.mondonews24@gmail.com