Plasma hiperimună, Bill Gates caută donatori pentru a crea un tratament cu Covid-19

Microsoft lansează un instrument de auto-screening pentru a verifica care persoane sunt apte pentru a-și dona plasma hiperimună în speranța creării tratamentului pentru pacienții cu Covid-19 . Acest lucru a fost dezvăluit de compania lui Bill Gates blogul lor în 20 aprilie . Plasma hiperimună a alimentat mult dezbaterea din ultimele săptămâni cu privire la tratamentele pentru Covid-19. O terapie care, potrivit experților, ar oferi un feedback bun în evoluția clinică a pacienților.

Există un tratament împotriva Covid-19 dar se vorbește prea puțin sau deloc: plasma

Instrumentul lansat de Microsoft, numit  CoVig-19 Alliance Plasma,  este opera unei întregi echipe de profesioniști

Când cineva este infectat cu virus, sistemul său imunitar produce anticorpii pentru a-l combate. Odată ce persoana infectată se vindecă, acești anticorpi rămân și pot fi găsiți în  sângele său.„Cu cât pacienții vindecați de Covid-19 își donează mai repede plasma, cu atât mai devreme CoVig-19 Plasma Alliance poate fi capabil să producă o terapie potențială și să înceapă noi studii clinice”, se poate citi în blog. „Aceste studii vor determina dacă această terapie poate trata și pacienții cu complicații grave de Covid-19” .

Coronavirus, Bill Gates: „Sunt gata să plătesc pentru producția de vaccin la Oxford”

” Acesta nu este un tratament nou, a fost deja folosit  pentru tratarea difteriei în anii 1890 și a fost eficient în timpul pandemiei gripale din 1918. Infuziile cu plasmă au fost de asemenea folosite pentru a trata persoanele cu boli precum SARS, rujeolă și varicelă. În ceea ce privește Covid-19, unele informații timpurii sugerează că perfuziile plasmatice au scurtat timpul de vindecare ai unor pacienți, dar este încă prea devreme să spunem cât de eficient este tratamentul. Cercetătorii din Statele Unite continuă să efectueze studii controlate “.

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de FacebookTwitter și Instragram

Tu nu-mi spune ce să scriu, eu nu-ți spun cum să gândești.
Dacă ai ceva de spus, scrie la
ro.mondonews24@gmail.com