Italia-România, nu există niciun acord privind lucrătorii sezonieri: ”Este vorba de o pandemie și nu putem muta oamenii dintr-o zonă în alta”

Nu există niciun acord între Roma și București pentru sosirea lucrătorilor sezonieri din România pe câmpurile din Italia în perioada de pandemia de coronavirus, dar există un dialog. În primul rând, sunt necesare garanții pentru siguranța și  drepturile muncitorilor, a declarat Ambasadorul României în Italia, George Bologan, pentru askanews.

”Am avut o întâlnire cordială și pragmatică cu ministrul Politicilor Agricole, Teresa Bellanova și, printre altele, am vorbit despre subiectul lucrătorilor sezonieri. Această criză ne-a arătat cât de importantă este agricultura pentru a evita foametea.  Traversând cea mai grea perioadă de urgență pentru coronavirus, țara se află la 2-3 săptămâni în spatele Italiei, motiv pentru care am luat act de solicitările ministrului Bellanova și am vorbit cu reprezentanții , dar pentru a lucra, muncitorii sezonieri trebuie să fie protejați prin drepturi , siguranță și demnitate ”

Italia solicită un acord cu România pentru redeschiderea fluxului de lucrători sezonieri pe câmpuri

“Este o situație fără precedent, este vorba de o pandemie și nu putem muta oamenii dintr-o zonă în alta. România este și rămâne alături de Italia și dorința noastră este de a discuta , dar această situația trebuie luată în considerare. Mai mult, sunt  mulți muncitori români deja în Italia și  ar putea fi  angajați, atât timp cât au informații corecte și contracte clare. ”

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de FacebookTwitter și Instragram

Tu nu-mi spune ce să scriu, eu nu-ți spun cum să gândești.
Dacă ai ceva de spus, scrie la
ro.mondonews24@gmail.com