Un copil de 9 ani s-a spânzurat după ce a fost hărțuit la școală: ”Sirianule, întoarce-te în țara ta ”

Wael al-Saud, un copil sirian în vârstă de 9 ani, s-a spânzurat de poarta unui cimitir din provincia turcă Kocaeli. Copilul a fost intimidat la școală de colegi și profesori. Gestul tragic a stârnit furia comunității siriene, potrivit căreia, moartea lui Wael este consecința rasismului și a valului xenofob împotriva refugiaților din Turcia.

Joia trecută, trupul său a fost găsit spânzurat de poarta unui cimitir din Kartepe, un oraș din provincia turcă Kocaeli. Părintele Mustafa, un chirurg veterinar, a decis să fugă din Siria prin foc în urmă cu patru ani și jumătate. După o perioadă inițială în Ankara și Alessandretta (Iskenderun, în limba turcă), familia a ajuns la Karpete, unde copilul a urmat clasa a cincea. „ Wael era un copil sensibil , inteligent și calm. A iubit viața ”, a spus tatăl său . “El era foarte matur pentru vârsta sa – a continuat Mustafa – dar colegii de clasă l-au discriminat spunând:”Ești un sirian, întoarce-te în țara ta “.

Caz grav de malpraxis: un copil de 9 luni a murit după ce medicii i-au administrat o doză de medicamente de 10 ori mai mare

Joi dimineață, Wael s-a certat cu unii elevi, iar profesorul a decis să-l lase în afara clasei. „După ce a luat masa – a continuat tatăl – i-a spus surorii sale că  merge la moschee să se roage. Nu s-a întors niciodată ”. Camerele de securitate l-au înregistrat  în timp ce mergea cu o funie sau o curea în mână . Sunt ultimele momente din viața copilului. Spre seară, descoperirea dramatică a unor locuitori:

Copilul și-a luat propria viață spânzurându-se în balustrada cimitirului . Procurorul Kocaeli a deschis o anchetă pentru a stabili cauzele morții. “Credem că este vorba de o sinuicidere”, a spus un oficial- cu toate acestea, pentru a stabili dacă Wael a fost victima unei agresiuni, am trimis corpul la medicină criminalistică pentru o examinare autoptică “. Colegii de clasă și profesorii copilului vor fi audiați de o comisie pentru a face lumină asupra cazului. Ministrul turc al educației, la rândul său, a negat faptul că rasismul s-ar afla în spatele gestului tragic al copilului . “Din primele informații – am citit într-o declarație – nu rezultă faptul că el a fost hărțuit. Wael a fost ales „studentul lunii”; era un copil mult iubit de  toți studenții și profesorii ”.

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de FacebookTwitter și Instragram

Tu nu-mi spune ce să scriu, eu nu-ți spun cum să gândești.
Dacă ai ceva de spus, scrie la
ro.mondonews24@gmail.com