Coronavirus, scandal monstru în Olanda: „Inutil să salvezi persoanele în vârstă obeze și fumătorii, oricum vor muri în doi ani”

Prezentatorul Jort Kelder, urmărit  de peste 280 de mii de adepți pe Twitter, vorbind despre Coronavirus a comis o gafa uriașă, pentru care și-a cerut imediat scuze, gest care nu a putut  totuși, să anuleze greutatea cuvintelor sale. Cunoscutul prezentator TV din Olanda a declarat în timpul unui interviu la un radio local , Omrop Fryslân: „Salvăm persoanele de 80  de ani, obeze care fumează. Ar fi bine să echilibreze interesele, cine știe cât de multe daune economice vor duce la salvarea persoanelor care, cu siguranță, ar putea muri în doi ani “.

Pe media rețeaua de socializare a izbucnit  imediat o controversă fără precedent împotriva lui Kelder și a cuvintelor sale.

Coronavirus, Europa nu a atins ”vârful epidemiei”, e prea repede pentru o ridicare a restricțiilor

Prezentatorul a încercat să repare daunele provocate, explicând ziarului olandez Algemeen Dagblad: „Nu am sugerat să omori bătrânii obezi. Încercăm să îi ajutăm, dar acordăm atenție și economiei. Ne gândim mereu la sănătate, dar suntem siguri că este o prioritate înaintea economiei  ? ”

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de FacebookTwitter și Instragram

Tu nu-mi spune ce să scriu, eu nu-ți spun cum să gândești.
Dacă ai ceva de spus, scrie la
ro.mondonews24@gmail.com