Mina, fetița-mireasă în vârstă de 7 ani: din cauza disperării mama este obligată să o vândă unei rude

Mina este o fată afgană în vârstă  de 7 ani. Din cauza mizerii, mama a căsătorit-o cu un unchi în schimbul sumei de 2.400 de euro. Datorită intervenției unor activiști locali, care au strâns și au returnat banii, fetița a putut să-și îmbrățișeze din nou familia. Cu toate acestea, potrivit raportului  UNICEF, fenomenul mireselor-fetițe din Afganistan este larg răspândit

Mina, micuța afgană de 7 ani , în scurta ei viață a experimentat doar durere și mizerie A rămas orfană când talibanii i-au ucis tatăl în urmă cu doi ani. Era un ofițer de poliție.  Cu mama și fratele ei, fetița a fost forțată să-și părăsească satul natal, iar de un an și jumătate singurul lor adăpost au fost două corturi donate de organizația umanintară Consiliul Danez pentru Refugiați. Locuiesc în Shaidahi, o zonă transformată într-o imensă tabără de refugiați la marginea orașului Herat, în vestul Afganistanului.

“Nu avem nimic – spune mama, Qamar Gul în vârstă de 35 de ani  -cu excepția acestor două corturi. Aici nu există apă, nici haine. Iar odată cu sosirea iernii zilele sunt și mai reci “. Tocmai sărăcia a determinat-o pe femeie să o vândă pe minuța Mina unei rude , după cum relatează The National.

Citește și ONU, Siria: „Aproape 300 de mii de sirieni strămutați din Idlib de la mijlocul lunii decembrie”

 

De teamă să nu se confrunte cu o nouă iarnă plină de greutăți, în urmă cu cinci luni, Gul a luat decizia dramatică: să-și căsătorească cu fiica  cu o rudă bogată din provincia lor de origine. O alegere dureroasă care, în intențiile femeii, ar fi trebuit să evite alte suferințe celui mai mic. „După ce mi-am pierdut soțul – spune mama – am pierdut totul. Nu mai aveam  o casă sau un teren, și nici ceva de mâncare. Mina nu avea nici măcar o pereche de șosete. Sufera din cauza lipsei de mâncare și nu mai știam ce să fac.  Am fost într-o situație disperată”, se justifică Gul.

În timp ce mama ei vorbește, Mina stă lângă ea cu privirea în jos șiochii plini de lacrimi.  Pentru o sumă de 210 mii de afgani ( puțin peste 2.400 de euro ), Mina urma să devină mireasa-fetiță a unei rude îndepărtate. Un avans de 60 de euro a fost suficient pentru ca Gul să-și trimită fiica „cumpărătorului” ei, un unchi din provincia Badghiș, din nord-vestul țării. Ceremonia a fost programată câteva zile mai târziu, dar între timp, femeia a primit o veste care a făcut-o să anuleze acea căsătorie aranjată.  avut un răspuns după care a decis să anuleze acele nunți aranjate.

Cu ajutorul unor activiști locali care au strâns banii pentru a fi livrați unchiului ei, Mina a putut să se întoarcă în brațele mamei sale. De asemenea, i-au înmânat femeii o mică sumă de bani pe a garanta o educație fetiți.

„Este adevărat că este o mare greșeală să-ți căsătorești copilul de numai 7 ani în schimbul unei sume de bani, dar nu am avut de ales. Am fi murit fără acești bani “, a spus Gul.

Pentru mai multe articole interesante rămân cu noi pentru  RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de  Facebook ,  Twitter  și  Instragram

 

Tu nu-mi spune ce să scriu, eu nu-ți spun cum să gândești.
Dacă ai ceva de spus, scrie la
ro.mondonews24@gmail.com