Coronavirus, s-a descoperit „motorul” care determină înmulțirea Covid-19

A fost descoperită structura Covid-19, motorul molecular care permite virusului să se înmulțească. Rezultatul, publicat în Science, facilitează descoperirea tratamentului îmmpotriva Covid-19. Motorul este enzima nsp12 polimerază, aceeași care este ținta anti-virale Remdesivir folosit împotriva noului coronavirus, dar născut ca armă împotriva Ebola. Autorul cercetării este grupul lui Yen Gao, de la Universitatea Tsinghua din Beijing.

Pe de o parte, autorii notei de cercetare, cunoscând structura enzimei va permite să verifice dacă Remdesivir este capabil să blocheze replicarea virusului SarsCoV2; pe de altă parte, va accelera cercetarea asupra noilor medicamente antivirale specifice, concepute pentru a combate Covid-19, care sunt esențiale pentru a pune sfârșit pandemiei.

Medicii britanici avertizează: „Pe lângă plămâni, Coronavirusul poate provoca leziuni grave ale inimii, rinichilor și a creierului

Până acum, structura armei sale principale, proteina Spike și a părții acesteia din urmă numită Rbd, se leagă de poarta virusului în celulă, receptorul Ace2. Cu acest nou rezultat, se cunoaște și structura enzimei care permite noului coronavirus să-și dubleze materialul genetic, și să se înmulțească.

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de FacebookTwitter și Instragram

Tu nu-mi spune ce să scriu, eu nu-ți spun cum să gândești.
Dacă ai ceva de spus, scrie la
ro.mondonews24@gmail.com