Violată și aruncată de la etajul 20 al unui zgârie-nori: povestea lui Sule Cet

A fost aruncată de la etajul 20 aterizând pe trotuar ca un manechin cu corpul plin de rănit și părul blond îmbibat de sânge. Așa a murit Sule Cet în vârstă de 23 de ani: lucra și era studentă  la Universitatea din Ankara. Sinucidere, poliția a pus ștamplia pe raportul oficial, indiferent de leziunile pe corp și în zonele  intime ale lui Sule ..indiferent de ADN-ul de sub unghiile sale și de toate rănile de pe trupul său care ”strigau că a fost violată”

Astfel, familia  frumoasei tinere de 20 de ani a descoperit ce s-a întâmplat în acea zi blestemată cu ajutorul colegei de apartament  Liliya .  În acea seară, omul care preluase compania pentru care lucra, Sele, Çağatay Aksu , un om de afaceri în vârstă de 40 de ani îi scrisese un mesaj: „Ia un taxi și vină să bem ceva” . – O să mă culc, răspunse ea, dar insistase ca ea să meargă la el.   Își pierduse locul de muncă când compania a fost preluată de Aksu. Din acest motiv, pentru a vorbi despre muncă, ea a decis să accepte invitația, dar numai cu acordul pe care l-a făcut cu colega și prietena ei , că ar fi venit să o ia, dacă ceva ar fi mers rău.

În jurul orei unu se afla la biroul din zgârie-nori din Ankara „Poți fi aici în 15 minute? Îi scrie lui Liliya ,iar 12 minute mai târziu îi trimite un alt mesaj: „Nu pot să plec de aici, este obsedat de mine. Nu mă va lăsa în pace ” Împreună cu Aksu se mai afla un alt bărbat  Akand care a fost  filmat de camerele de supraveghere a doua zi în timp ce el părăsește blocul zgârie-nori la aproximativ 20 de minute după ce Sule s-a prăbușit pe trotuar.

Citește și Turcia, o tânără de 20 de ani a fost înjunghiată în fața ușii casei sale: este cea de-a 390-a femeie ucisă de la începutul anului

 

Cei doi bărbați sunt interogați în aceeași dimineață și eliberați după ce au declarat că Sule s-a sinucis.. „Am fost ca un frate mai mare pentru ea”, explică Aksu. „Am invitat-o ​​să se liniștească, pierduse locul de muncă. Nu am făcut altceva decât să ascultăm muzica în noaptea aceea”.

Și totuși, pe masa rece de autopsie, corpul lui Sule spune o altă poveste. Rănile pe tot corpul inclusiv a organelor genitale și anale  sunt adevăratele martori cheie ai cazului, alături de urmele de piele de sub unghii. Sunt martori tăcuți la ceea ce s-a întâmplat în camera zgârie-noriului din Ankara, unde o fată a fost reținută cu forța, violată, ucisă ca să tacă. În ceea ce privește inegalitatea între sexe din Turcia, violul este un tabu și victimei i se solicită orice probă care să dea vina pe un bărbat. Sule ne oferise suficiente. Pe 14 iulie 2018, Çağatay Aksu și Berk Akand sunt arestați sub acuzația de omor , viol și răpire premeditată. Ambii neagă acuzațiile împotriva lor, sunt trimiși în judecată.

În cele din urmă, procesul se încheie cu o condamnare exemplară pentru ambii inculpați. Condamnarea pe viață pentru violatorul și asasinul Çağatay și 18 ani pentru complicele lui Aksu. Verdictul vine la un an după evenimente a doua zi după uciderea unui alt student universitar,  Ceren Ozdemir , în vârstă de 20 de ani, înjunghiat până la moarte în orașul Ordu, în timp ce se întorcea acasă de la o lecție de dans.

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de FacebookTwitter și Instragram

 

 

 

Tu nu-mi spune ce să scriu, eu nu-ți spun cum să gândești.
Dacă ai ceva de spus, scrie la
ro.mondonews24@gmail.com