Au început protestele la Hong Kong: poliția a arestat peste 200 de persoane

Protestele împotriva administrației locale s-au reluat de câteva zile Hong Kong. Protestele care a început în iunie anul trecut s-a oprit complet acum două luni din cauza epidemiei de coronavirus. Protestatarii care solicită mai multă democrație și independența în China au ieșit cu sutele pe e străzile orașului.

Primul protest important după izbucnire pandemiei a început pe 26 aprilie în mall-ul Cityplaza, unde o sută de oameni s-au adunat pentru a demonstra pașnic, strigând lozinci împotriva Chinei și a cere eliberarea activiștilor arestați în lunile anterioare. Protestul a fost oprit prin intervenția poliției, care a dispersat manifestanții fără probleme majore.

Germania: mii de oameni au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva restricțiilor, zeci de arestări

Ieri, duminică 10 mai, a avut loc o nouă demonstrație, și de această dată cu mulți alți protestatari. Câteva sute de oameni s-au adunat în zeci de centre comerciale din oraș. De această dată protestele au fost mai puțin pașnice cu confruntări între manifestanți și poliție.

După-amiaza, protestul s-a mutat pe străzile cartierului comercial Mong Kok, unde unii demonstranți  au încercat să incendieze coșurile de gunoi: poliția a intervenit cu spray-uri și bastoane. În total 250 de persoane au fost arestate .

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de FacebookTwitter și Instragram