Coreea de Sud, brățări electronice pentru a evita evadarea din carantină

Autoritățile sud-coreene vor folosi brățări electronice pentru a urmări persoanele care ignoră restricția de a rămâne în carantină. Potrivit Guardian, se crede că o parte din cei 57.000 de sud-coreeni care au trebuiau rămână în izolament pentru a evita răspândirea  coronavirusului,  au plecat de acasă lăsându-și pur și simplu telefoanele mobile acasă, instrumentul folosit în prezent de autoritățile din Seul pentru a urmări călătoriile.

Un oficial de sănătate din țara asiatică, Yoon Tae-ho, a recunoscut că brățara poate ridica îngrijorări cu privire la confidențialitate, dar a spus că este un instrument necesar, deoarece numărul de persoane în carantină a crescut dramatic în ultimele săptămâni. De la 1 aprilie, cei care sosesc din străinătate trebuie să rămână în izolament  timp de 14 zile. Lee Beom-seok, un oficial al Ministerului de Interne, a declarat că guvernul nu poate obliga oamenii să poarte brățări, subliniind că cetățenilor li se va cere să semneze formulare de consimțământ.

Uite pandemia…nu e pandemia….Înghesuiți ca sardelele românii au plecat la cules de sparanghel pentru frau Merkel

Cei care încalcă obligația de carantină din Coreea de Sud se confruntă cu un an de închisoare sau o amendă de 8.200 de dolari.

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de FacebookTwitter și Instragram

Tu nu-mi spune ce să scriu, eu nu-ți spun cum să gândești.
Dacă ai ceva de spus, scrie la
ro.mondonews24@gmail.com