Descoperire îngrijorătoare ! În Coreea de Sud, coronavirusul s-a „reactivat” la cel puțin 51 de pacienți externați

Coronavirusul se poate „reactiva “ la pacientii considerați vindecați. Este ceea ce susțin Centrele de control și prevenire a bolilor din Coreea, potrivit cărora 51 de pacienți clasificați „vindecați” au rezultat din nou pozitivi. Într-o conferință de presă care a avut loc luni, CDC a explicat că unele persoane au fost infectate, chiar și după terminarea perioadei de carantină. În aceste cazuri, în loc de o nouă infecție, „este posibil ca virusul să se fi reactivat” a declarat Jeong Eun-kyeong, directorul general al CDC-ului coreean.

Încă nu există anumite informații cu privire la motivul pentru care se întâmplă acest lucru, deși, după cum a raportat Bloomberg, problema poate consta în inconsecvențele din  rezultatele testelor. Unii pacienți chiar au și murit de Covid-19 după recuperare  și ieșirea din spital. În acest moment, Centrul coreean pentru controlul și prevenirea bolilor desfășoară o investigație epidemiologică în noile cazuri :

Bill Gates, delarație șoc: „O pandemie la fiecare 20 de ani”

„Deși acordăm mai multă atenție privind ”reactivarea” virusului ca o posibilă cauză, efectuăm un studiu cuprinzător”, a spus Jeong. „Au existat multe cazuri în care un pacient în timpul tratamentului a fost negativ într-o zi și pozitiv în alta”. Un pacient este considerat complet vindecat atunci când sunt efectuate două teste la un interval de 24 de ore iar ambele teste rezultă negative.

Coreea de Sud a fost una dintre primele țări care a găzduit un focar de coronavirus pe scară largă, dar din fericire s-au înregistrat doar 208 dedecese. Unul dintre cele mai mari programe de testare din lume și o abordare centrată pe tehnologie pentru monitorizarea infecțiilor a permis ca Seoul să oprească epidemia fără izolare.

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de FacebookTwitter și Instragram

Tu nu-mi spune ce să scriu, eu nu-ți spun cum să gândești.
Dacă ai ceva de spus, scrie la
ro.mondonews24@gmail.com