Masacrul cămilelor în Australia a început: ucise deja 1.500

Lunetiștii din elicoptere au împușcat deja 1.500 de cămile, dar sacrificarea cămilelor din Australia continuă, deoarece numărul de animale care trebuie eliminat este de 10.000. Vina lor este că beau prea multă apă.

În timp ce mânia și condamnarea fermă a acestei ordonanțe dorite de șeful comunității aborigene din Anangu Pitjantjatjara Yankunytjatjara cresc , cei mai indignați în această situație sunt somalezii care cer în toate modurile australienilor, să înceteze aceast genocid. Președintele Asociației Camel Herders din Somaliland, Mustafe, Cali Deeq, explică că aceste animale sunt „foarte valoroase” pentru somalezi.

Citește și ”Beau prea mult”: 10 mii de cămile vor fi ucise pentru a păstra apa în Australia

 

“Asociația animalelor din Somaliland și-a exprimat îngrijorarea prin care le cere guvernului și somalezilor să lucreze împreună în salvarea cămilelor”, scrie un utilizator pe rețelele de socializare. El a spus apoi că Australia ar trebui să salveze viețile cămilelor, trimițându-le de unde provin „inițial” sau în Cornul Africii, unde aceste animale sunt sfânte și iubite. Numite „geel”, cămile reprezintă bogăție și bunăstare.

Somaezii  susțin că aceste cămile australiene ar fi fost mutate în timpul colonizării: din fosta colonie engleză (acum autoproclamată republică Somaliland) în Australia, la acea vreme sub stăpânirea britanică.

Cum au decurs lucrurile, astăzi nu mai este important. Adevăratul fapt este că acest genocid continuă și  este puțin probabil ca aceste cămile să pot fie mutate dintr-un continent în altul.

În fiecare an, programul de gestionare a cămilelor prevede ca un număr de cămile să fie ucise  de  teamă că ar putea seca câteva izvoare de apă, surse prețioase și sacre pentru comunitățile aborigene. Din această cauză pentru aceste cămile sălbatice nu mai au nicio scăpare.  Și să nu uităm, acest masacru vine după ce un miliard  de animale au murit din cauza incendiilor care devastează Australia.

Citește și WWF Australia: ” peste 1 miliard de animale au fost ucise de flăcări”

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de FacebookTwitter și Instragram

Tu nu-mi spune ce să scriu, eu nu-ți spun cum să gândești.
Dacă ai ceva de spus, scrie la
ro.mondonews24@gmail.com