Pacienții vindecați de Coronavirus pot prezenta complicații după ani de zile

Tot mai mulți medici spun că după ani de zile, supraviețuitorii coronavirusului pot suferi anumite complicații. Mai mult, potrivit datelor  din Anglia,  simptomele Covid-19 durează mult mai mult decât perioada identificată în prezent de două săptămâni, ajungând la peste 30 de zile.

Dar cea mai alarmantă ipoteză este că pacienții care au supraviețuit virusului s- ar putea aștepta la mai multe complicațiile care pot include oboseală, leziuni pulmonare și cardiace, accidente vasculare cerebrale și chiar leziuni cerebrale . Dr. Hurt este un specialist in terapie intensiva , la NHS Foundation Trust . Potrivit acestuia, numeroși pacienți vor prezenta o „boală post-critică cu dizabilități fizice, cognitive și psihologice care vor necesita un tratament pe termen lung”. Nu există încă nici o analiză științifică care să confirme aceste complicații pe termen lung ale Covid-19.

De la șoareci la oameni: alertă maximă în China pentru un virus de hepatită

Simptomele unei afecțiuni potențial permanente au fost identificate la o femeie de 48 de ani din East London. La nouă săptămâni după apariția simptomelor Covid-19 , femeia a fost diagnosticată cu cardiomiopatie. Este o inflamație care îngreunează inima să pompeze sânge în organism. În plus, s-au găsit cicatrice ale țesuturilor plămânilor, o afecțiune întâlnită deja la alți pacienți vindecați de coronavirus.

Potrivit Daily Star, este posibil ca femeia în viitor să aibă nevoie de stimulator cardiac. Deși a fost informată despre astă complicație medicii au sfătuit-o să continue să lupte pentru fiecare respirație de oxigen și în timpul somnului să se  poziționeze pe partea dreaptă pentru a ușura presiunea asupra inimii.

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de FacebookTwitter și Instragram  

Tu nu-mi spune ce să scriu, eu nu-ți spun cum să gândești.
Dacă ai ceva de spus, scrie la
ro.mondonews24@gmail.com