Urmează să fie lansat pe piață un anticoncepțional pentru bărbați

Un grup de medici indieni a dezvoltat primul anticoncepțional masculin injectabil care ar putea fi disponibil pe piață foarte curând și care garantează o eficacitate prelungită în timp (o perioadă bună de 13 ani). Propune să devină o alternativă viabilă la vasectomie.

Spre deosebire de femei, care de ani de zile iau pastile, injecții și alte dispozitive pentru a preveni concepția, în prezent bărbații au doar două opțiuni contraceptive: utilizarea prezervativului și vasectomia. Dar lucrurile s-ar putea schimba curând.

Un tată creativ a transformat scaunul cu rotile a fiicei sale într-o caleașcă de prințesă / VIDEO

Un contraceptiv pentru bărbați este aproape gata de a fi lansat pe piață și care, pe lângă faptul că este sigur din punct de vedere al protecției împotriva sarcinilor nedorite, promite să nu prezinte nicio contraindicație, chiar dacă este de tip injectabil.

Pentru a fi dezvoltat este o echipă de la Consiliul Indian de Cercetări Medicale (ICMR) care a trimis-o spre aprobare la Controlul General al Medicamentului din India (DCGI). Dr. Sharma este responsabil pentru investigație și, potrivit propriilor sale declarații, contraceptivul ar putea fi gata pentru comercializare în următoarele 6 luni.

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de FacebookTwitter și Instragram

 

Tu nu-mi spune ce să scriu, eu nu-ți spun cum să gândești.
Dacă ai ceva de spus, scrie la
ro.mondonews24@gmail.com