Consecințele războiului din Siria asupra un băiețel de 4 ani / Video

Un băiețel refugiat sirian în vârstă de patru ani a rămas complet orb cu cicatrici faciale îngrozitoare, după ce autobuzul în care se afla a fost lovit  de un atac aerian.  Pe nume Jouma, rănile băiețelului încă mai sângerează. În explozie, geamurile autobuzului  unde se afla copilul au explodat iar cioburi i-au pătruns în ochi lăsându-l fără vedere. Familia locuia într-o zonă rurală din nordul Siriei, dar în 2018 au fost nevoiți să fugă.

Copiii sirieni visează să moară, să ajungă în rai și să nu mai sufere. Raportul Salvați Copiii

Simțurile copilului au devenit tot mai puternice astfel încât el recunoaște persoanele prin atingerea fețelor.  În urma atacului familia lui Jouma s-au mutat într-un cartier sărac din Beirut, dar vor rămâne traumatizați pe viață.  Familia  lui Jouma, părinții săi și cei doi frați, acum locuiesc împreună într-o cameră minusculă și speră ca într-un viitor apropiat să li se acorde azil într-o țară europeană.

Aceștia au fost recent intervievați de BBC, care i-a vizitat la blocul de locuințe pentru a afla cum trăiesc și care sunt speranțele lor pentru viitor. Jurnalista  Eloise Alanna, de la BBC care a cunoscut familia, a declarat: „Acesta este aspectul impactului unei lovituri aeriene după un an. Când l-am văzut-o prima dată pe Jouma, pentru mine a fost un șoc. Și tatăl lui a fost rănit. Bombele l-au lăsat cu doar două degete la picioare”.

A ucis nepotul de 3 ani al iubitei sale pentru că era însărcinată: ”Aveam nevoie de mai mult loc în casă”

Jouma care în timpul atacului avea doar trei ani continuă să-și recupereze din rănile fizice, dar ccele emoționale sunt încă acolo, în adâncul sufletului.

De Ana Moldovan

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de FacebookTwitter și Instragram

Tu nu-mi spune ce să scriu, eu nu-ți spun cum să gândești.
Dacă ai ceva de spus, scrie la
ro.mondonews24@gmail.com