Coronavirus, cazul ciudat al Rusiei aparent imune: un stat eficient !

În timp ce lumea se confruntă cu fiorul tranziției coronavirusului, Rusia se bucură de gustul aproape al veșniciei. Președintele său care se îndreaptă spre reforma constituțională care îl va vedea confirmat până în 2036 este aproape etern. Poporul este aproape etern, unic în lume să nu fie prea îngrijorat de numerele lui Covid 19. Și în timp ce pe web harta contagiunilor din lume înnebunește, unde Rusia arată ca o muscă albă, mulți încep să se întrebe de ce în Rusia, în ciuda frontierei lungi cu China (cea mai lungă din lume) cifrele sunt atât de mici: Rusia are în prezent 28 de cazuri raportate de Covid 19.

În acest moment opt persoane (inclusiv un copil) ar fi contractat boala în ultimele 24 de ore. Cu toate acestea, cele mai stricte reguli pandemice au fost aplicate doar o săptămână. Teoriile prezentate pentru a explica „cazul ciudat al Rusiei” sunt numeroase. Cineva chiar a mers până să susțină că antivirale produse în Rusia (care nu sunt comercializate în UE și interzise în SUA) au o putere ”miraculoasă” .

Citește și Coronavirus, un băiat de numai 2 ani se află în terapie intensivă în Germania

Altcineva crede că Moscova și-a închis de fapt granițele destul de repede. În realitate, cu siguranță nu ermetic ! Guvernul a mărit mai întâi controlul asupra persoanelor sosite din China pe 23 ianuarie 2020, dar nu a limitat transportul până la 31 ianuarie. În acea zi, oficialii ruși au suspendat trenurile directe de la Moscova la Beijing și și-au închis frontiera terestră cu China pentru trafic pietonal și mașini.

Numărul cazurilor de coronavirus înregistrate în Rusia ar fi subestimat datorită faptului că majoritatea pacienților nu au avut nevoie de asistență medicală.

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de FacebookTwitter și Instragram

Tu nu-mi spune ce să scriu, eu nu-ți spun cum să gândești.
Dacă ai ceva de spus, scrie la
ro.mondonews24@gmail.com