Un medic pediatru în pensie în vârstă de 92 de ani continuă să trateze gratuit copiii bolnavi

Locurile de muncă nu sunt la fel. Unii, pe lângă abilități, au nevoie de o vocație reală : acesta este cazul unui pensionar de profesie  medic. Este cazul doctorului Ivan Fontoura , un pediatru în vârstă de 92 de ani care, în ciuda vârstei sale, nu a încetat să-și ajute gratuit  micii pacienți din familiile cu venituri mici din Brazilia Un exemplu extraordinar de dragoste și dăruire față de ceilalți.

Ivan Fontoura a absolvit medicina în 1951. De la o vârstă fragedă știa că dorește să fie medic, pentru a putea ajuta și trata oamenii. În timpul studiilor, s-a specializat în pediatrie și a devenit director al spitalului de pediatrie Little Prince Hospital din Curitiba, Brazilia. S-a retras în 2005, dar dorința de a continua să facă bine nu s-a stins  niciodată.

Citește și Cadavrul unei fetițe de 5 ani a fost găsit abandonat într-o fermă: avea craniul spart și a fost violată

Acum, în ciuda faptului că a trecut pragul de  90 de ani,  continuă să viziteze copiii familiilor sărace, dedicându-le două zile pe săptămână , luni și joi: „Îi ajut pe copii fără să mă opresc. Între un pacient și altul beau o ceașcă de cafea și de multe ori uit să iau și prânzul ” , a spus doctorul . Familiile copiilor sunt foarte fericiți că pot profita de un serviciu gratuit și, mai ales, de un medic genial precum Dr. Fontoura.

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de FacebookTwitter și Instragram

 

 

 

Tu nu-mi spune ce să scriu, eu nu-ți spun cum să gândești.
Dacă ai ceva de spus, scrie la
ro.mondonews24@gmail.com