NASA, alarmă asteroid: “Un asteroid uriaş ar putea lovi Terra în decembrie”

Experții NASA au  lansat o alarmă pentru luna decembrie : un asteroid potențial periculos ar putea avea un impact asupra planetei noastre.

În luna decembrie al acestui an, conform unor experților NASA, vom avea un risc de impact considerabil.

Se pare că un asteroid de dimensiuni îngrijorătoare va trece suficient de aproape de Pământ  încât ar putea deveni periculos. Experții au elaborat o listă a tuturor obiectelor spațiale care de aici, până în anul 2101, riscă să cadă pe planeta noastră ( în speranța că acest lucru nu se va întâmpla niciodată).

Un asteroid ne-ar putea lovi în decembrie

NASA a întocmit o listă oficială a celor mai periculoși asteroizi care vor tranzita în apropiere de Pământ de acum până în 2101. Cel mai imediat risc, totuși, pare a fi foarte apropiat: 28 decembrie a acestui an.

Tânără însărcinată declarată moartă de medici după 117 zile dă naștere unei fetițe

 

De fapt, va fi un asteriod spațial cu un diametru de 2 kilometri, care se va apropia la o distanță care ar putea deveni   periculoasă. Asteroidul “incriminat” a fost numit 2010 GD37, cântărește 2,7 trilioane de kilograme cu o traiectorie care îngrijorează enorm.

În cazul în care un obiect similar ar cădea pe Pământ ar genera o forță de 260.000 megatoni (o megatonă echivalentă cu 1000 kg de TNT). Profesorul Iain McDonald de la Universitatea din Cardiff a explicat că vorbim mereu despre probabilități (determinate de orbitele obiectelor în mișcare constantă) și nu putem avea certitudini.

Din acest motiv, nu putem în acest moment, să confirmăm sau să excludem că acest obiect ajunge pe planeta noastră.

Alarma a fost dată și în presa internațională Express 

De Marius Oprea

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de FacebookTwitter și Instragram

Tu nu-mi spune ce să scriu, eu nu-ți spun cum să gândești.
Dacă ai ceva de spus, scrie la
ro.mondonews24@gmail.com