Pakistan, medicii bătuți brutal de poliție pentru că au protestat împotriva lipsei de echipament de protecție

În Pakistan, medicii din Balochistan, epicentrul virusului, au denunțat o situație „deplorabilă” în gestionarea epidemiei Coronavirus , care pur și simplu „nu poate fi tratată”. Iar poliția a reprimat brutal revoltele care au izbucnit din cauza condițiile de muncă din spitale. Un medic care a luat parte la un protest organizat  împotriva lipsei echipamentului individual de protecție, Amanullah, a spus potrivit The Guardian  că a fost „bătut și umilit” de poliție.

„La început, m-am gândit:„ Cum poate poliția să folosească violența împotriva celor care luptă în prima linie împotriva  Codiv-19, aceași poliție care zilele trecute ne-a mulțumit pentru cum gestionam situația de urgență? ”. Dar am greșit, am fost târâți pe stradă, aruncați în camioane ”, a spus medicul după ce a fost intervievat în secția de poliție unde a fost dus de agenți cu forța. Amanullah este doar unul dintre cei 60 de lucrători medicali arestați în noaptea de luni 6 și marți 7 aprilie, după protestul din Quetta.

Mai exact, ce face Covid-19 în organism și cum atacă plămânii VIDEO

În  spitalul unde lucrează, spune el, 16 medici au testat deja testați pozitiv pentru Covid-19. „Nu avem idee câți pacienți am infectat sau câți vor mai fi infectați, suntem sub stres, suntem traumatizați”, a continuat medicul. “De aceea am decis să protestăm și să cerem protecții: nu numai pentru noi înșine, ci pentru pacienți, pentru a salva mai multe vieți.”

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de FacebookTwitter și Instragram