200.000 de coreene violate de soldații japonezi în timpul războiului, dar Tokyo le neagă despăgubirile

Marea problemă a celor 200.000 de fete coreene răpite și violate  ani de zile de către soldații japonezi în timpul celui de-al doilea război mondial. Curtea Constituțională din Coreea a respins acordul politic la care s-a ajuns în 2015 de Coreea și Japonia pentru a rezolva problema așa-numitelor „femei de mângâiere”, un eufemism oribil folosit pentru a defini fenomenul înfiorător al fetelor silite de militari să lucreze în bordeluri pentru a „mângâia” soldații japonezi.

Până în prezent, nu se cunoaște numărul precis ale „femeilor de confort”, dar estimarea dezvoltată în ultimii ani de diferite asociații umanitare este de aproximativ 200 de mii de femei.

Femeile ( între 11 și 25 de ani) erau  obligate să aibă și câte 70 de relații pe zi, pline de violențe, bătăi și umilințe. Cele care au reușit să scape s-au sinucis. La sfârșitul războiului, un număr mare de supraviețuitoare au fost internate în spitalele de psihiatrie.

Citește și Argentina, acele 20 de mii de sclave sexuale dispărute fără urmă

Curtea Constituțională din Coreea a fost chemată să se pronunțe în urmă cu patru ani, după ce un grup de 29 de supraviețuitoare au depus o petiție pentru a pune sub semnul întrebării constituționalitatea acordului. Acordul a fost semnat de premierul japonez, Shinzo Abe și de președintele Park Geun Hye.

Astăzi, în cărțile școlare japoneze, problema ”femeilor de confort” este respinsă ca un fel de prostituție voluntară de către în  care sunt bine plătite pentru serviciile lor.

Ceea ce nu corespunde adevărului.

Japonia și-a recunoscut responsabilitatea în acord, promițând să înființeze un fond de 1 miliard de yeni pentru a ajuta victimele. Ulterior, guvernul a  refuzat cererea pentru mai multe compensații, susținând că controversa a fost deja rezolvată în 1965,

Deja înainte de izbucnirea celui de-al Doilea Război Mondial, Coreea de Sud a fost ocupată de Japonia. Pentru a încuraja soldații, liderii armatei japoneze au decis să creeze „locuri de confort”, locuri sigure unde „femeile înscrise voluntar ar putea oferi confort soldaților”.

S-a vorbit de confort, de voluntari, de protecție.

Dar viața fetelor răpite prin înșelăciune sau violență a coincis cu iadul. Închisoarea lor era formată din clădiri mici din lemn, câte doi pe trei metri, folosite pentru actul sexual. Fetele erau violate zilnic în repetate rânduri . Șiruri lungi de soldați stăteau la coadă, așteptându-și rândul ca să fie ..„mângâiați”.

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de FacebookTwitter și Instragram

Tu nu-mi spune ce să scriu, eu nu-ți spun cum să gândești.
Dacă ai ceva de spus, scrie la
ro.mondonews24@gmail.com