Navid Afkari  în vârstă de 27 de ani, a fost executat la Shiraz

Iran, luptătorul Navid Afkari în vârstă de 27 de ani, a fost executat: apelurile internaționale au fost inutile

Mobilizarea comunității internaționale precum și apelurile din lumea sportului nu au ajutat. Inutilă și intervenția prin Twitter a președintelui american Donald Trump. Campionul Iranului la lupte  greco-romane Navid Afkari  în vârstă de 27 de ani, a fost executat la Shiraz pentru uciderea unui angajat al statului în timpul protestelor anti-guvernamentale din 2018 . Avocatul său, Hassan Younessi, a insistat întotdeauna că nu există dovezi ale vinovăției sale și că unele mass-media au raportat că tânărul a fost obligat să mărturisească după ce a fost torturat .

Procurorul general al provinciei Fars, Kazem Mousavi, a raportat că sentința cu moartea a fost executată „la insistența familiei victimei”, dar avocatul luptătorului a atacat solicitarea autorităților, subliniind că va avea o întâlnire cu familia celui ucis. Mai mult, potrivit legii, „infractorul are dreptul să -și întâlnească familia înainte de executare . V-ați grăbit atât de mult să executați sentința încât i-ați interzis lui Navid de ultima vizită? ”, a scris el indignat pe Twitter.

Un elev în vârstă de 13 ani, a făcut infarct după ce profesorul l-a pedepsit în clasă

Comitetul Olimpic Internațional a declarat că a fost „ șocat “ și a vorbit despre „ o veste foarte trist“. Președintele, Thomas Bach, informează CIO, a făcut „apeluri personale către liderul suprem și președintele iranian și a cerut milă pentru Afkari, în ceea ce privește suveranitatea Iranului”. “Este profund șocant faptul că cerințele sportivilor din întreaga lume și toate activitățile din culise ale CIO, împreună cu Comitetul Olimpic Iranian, United World Wrestling și Federația Națională de Lupte Iraniene, nu au atins obiectivul dorit“, a spus el. Comitetul olimpic a continuat, „gândurile noastre se îndreaptă către familia și prietenii lui Navid Afkari”.

Peste 85 de mii de sportivi mondiali ceruseră eliberarea luptătorului, care spusese că a fost torturat în închisoare.

Navid Afkari a fost arestat la 17 septembrie 2018 împreună cu frații săi Vahid și Habib după scurte investigații. Navid a fost condamnat la moarte , Vahid la 54 de ani de închisoare și 74 de lovituri, iar Habib la 27 de ani de închisoare și 74 de lovituri. Asociația Mondială a Jucătorilor, o asociație sportivă australiană prin directorul executiv, Brendan Schwab, ceruse ca Iranului să i se interzică toate sporturile dacă nu anulează condamnarea la moarte.

Trump s- a pronunțat, de asemenea , împotriva condamnării sale la moarte, subliniind că singura lui vină a fost (participarea la) „o demonstrație anti-guvernamentală” și a cerut autorităților iraniene să-i cruțe viața. Pentru Amnesty International , execuția secretă a fost „o parodie oribilă a justiției care are nevoie de acțiune internațională imediată ”. Asociația Hands Off Cain este, de asemenea, foarte dură, potrivit căreia spânzurarea lui Afkari „este un act clar de intimidare adresat oricui intenționează să-și exprime disidența împotriva acestui regim, care reușește să supraviețuiască doar semănând teroare și represiune”.

Foto Navid Afkari. Credit: Twitter

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de Twitter,  Instragram, Odnoklassniki, Tumblr și Reddit

 

Tu nu-mi spune ce să scriu, eu nu-ți spun cum să gândești.
Dacă ai ceva de spus, scrie la
ro.mondonews24@gmail.com