Liderii religioși islamici permit abuzurile împotriva fetițelor de 9 ani. Raportul șocant prezentat de BBC

Unii clerici islamici au fost surprinși în timp ce vindeau fete  de 9 ani în așa-numitele „căsătorii de plăcere”. Liderii religioși au fost descoperiți de BBC în timp ce acordau licențe de căsătorie temporară care permiteau bărbaților să le violeze.

Aceste scene oribile a fost arătate în cadrul emisiunii Victoria Derbyshire , difuzat pe BBC2. Prezentatoarea BBC, Joanna Gosling, a explicat că practica este cunoscută sub numele de „căsătoriile de plăcere”. După cum a dezvăluit reporterul sub acoperire Nawal Al-Maghafi , liderii musulmani au sfătuit modalitățile de abuza de fetele din Irak: relatează Daily Star Online. Practica se desfășoară într-un fel de „piață neagră”.

Fetițele-mirese: o căsătorie între o copilă de 9 ani și un bărbat de 28 a fost anulată datorită rețelelor de socializare

Contractele de căsătorie, care pot dura mai puțin de o oră , sunt „unul dintre cele mai întunecate secrete ale Irakului”,  se arată în raport. Practica este ilegală în țară, dar se desfășoară în secret într-un fel de ”piață neagră” foarte bine cotată. Videoclipul arată cum un cleric  justifică contractele pe care le dau bărbaților cu licența de viol . „Potrivit Shariei nu sunt probleme”, spune clericul, care apoi adaugă că singurul impediment este că fata trebuie să aibe  peste 9 ani.

Dimpotrivă, liderul spiritual șiit Ayatollah Ali al-Sistani , a emis o declarație în care a spus că practica trebuie condamnată „fără niciun fel de ezitare”

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de FacebookTwitter și Instragram

Tu nu-mi spune ce să scriu, eu nu-ți spun cum să gândești.
Dacă ai ceva de spus, scrie la
ro.mondonews24@gmail.com