Coronavirusul nu face parte din Brexit, dar britanicii nu știu: mii de maratoniști în stradă

În ciuda apelurilor de a evita adunările în masă din cauza urgenței Coronavirus, mii de oameni din Anglia au participat la cursele de maraton și jumătate de maraton programate la Liverpool și Bath.

Infectarea a 60% dintre britanici pentru a dezvolta „imunitatea ” împotriva Coronavirusului. Teza premierului, Boris Jonhson, trebuie să fi fost luată în serios de cetățenii care, atât la Liverpool ca și în Leeds, în mulți au participat a cursele de maraton și jumătate maraton programate la Merseyside ca în West Yorkshire. Și nu-i nimic „vor trebui să se obișnuiască să-și vadă murind pe cei dragi ”. Acesta este motivul pentru care, cu „nebunie lucidă”, mii de persoane au ignorat apelul Organizației Mondiale a Sănătății care a declarat starea de pandemie pentru răspândirea Covid-19.

Aproximativ șase mii au fost persoane s-au prezentat la linia de start a cursei organizate în orașul Reds, unde chiar și fotbalul a trebuit să se oprească din cauza unor fotbaliști care au rezultat pozitivi (Chelsea, Odoi, manager Arteta Arsenal). Cu toate acestea, buletinul medical a înregistrat 8 persoane infectate în Liverpool (14 în regiunea Merseyside).

Citește și Coronavirus, guvernul britanic nu ia măsuri de precauție. Boris Johnson: „Obișnuiți-vă să vă pierdeți cei dragi”

Același scenariu îngrozitor și în Leeds la târgul anual pentru a se plima prin localuri în Ziua Sf. Patrick sau în Bath , unde nici organizatorii și nici participanții nu au renunțat la maraton rezultând un flux de 12 mii de oameni. Recomandarea adjunctului, Wera Hobhouse, care a solicitat în mod expres tuturor să evite riscurile pentru a nu facilita răspândirea virusului, nu a fost de niciun folos.

Inima Europei este infectată, boala contagioasă nu a făcut Brexit și în următoarele zile ar putea avea efecte devastatoare și asupra Regatului Unit, dar pe partea cealaltă a Canalului nu au încă percepția exactă a pericolului situației. Simțul cuvintelor lui Carlo Ancelotti (azi antrenor Everton) și Pepe Reina (fostul portar al Napoli și Milan, acum la Aston Villa) a fost același: „Sănătate în primul rând, dar în Anglia nu au perceput ce sunt. riscurile reale. “

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de FacebookTwitter și Instragram

Tu nu-mi spune ce să scriu, eu nu-ți spun cum să gândești.
Dacă ai ceva de spus, scrie la
ro.mondonews24@gmail.com