Alertă de inundații în Australia !

În incendiile care au devastat Australia au murit cel puțin 28 de persoane, peste un miliard de animale și a distrus mai mult de două mii de case.

Ploaia torețială care a căzut în special în regiunile sudice ale țării și în special Țara Galilor de Sud a ajutat la stingerea a peste 32 de incendii din zonă. Temperaturile au scăzut de la peste 40 de grade în ultimele zile la 17. O furtună a ajuns și în orașele Victoria și Melbourne . Precipitațiile au fost deosebit de intense: peste 77 de milimetri de ploaie au căzut în doar 30 de minute în suburbia Saint Albans . Vânturile puternice au crescut și în acele zone ajungând la până 133 de kilometri pe oră. S-au înregistrat alte daune ale caselor.

Citește și Siria, raiduri ruse asupra Idlib. ONG: 15 morți inclusiv copii

Nu mai plouase în Australia de cel puțin trei luni.  Pentru următoarele zile vremea rea ​​va domina în continuare: experții prezic între 20 și 40 de milimetri de ploaie peste cea mai mare parte a țării. Ploile vor deveni mai intense începând de luni, 20 ianuarie 2020, din cauza unui vârtej de joasă presiune care ajunge în Pacificul de Sud.

Pentru mai multe articole interesante rămân cu noi pentru  RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de  Facebook ,  Twitter  și  Instragram

 

Tu nu-mi spune ce să scriu, eu nu-ți spun cum să gândești.
Dacă ai ceva de spus, scrie la
ro.mondonews24@gmail.com