OMS avertizează: consumatorii de alcool riscă forme mai severe de Covid

OMS a avertizat că riscul de contractare a Covid-19 este mai crescut în cazul persoanelor care consumă alcool şi a recomandat autorităţilor din întreaga lume să încerce să limiteze accesul la acesta în perioada de izolare, relatează CNBC 

OMS a spus că mai multe boli transmisibile şi nestransmisibile care pot face o persoană mai vulnerabilă privind contractarea de Covid-19 sunt asociate consumului de alcool:

„Oamenii ar trebui să reducă la minim consumul de alcool oricând, dar mai ales în timpul pandemiei de Covid-19”, a transmis organizaţia. Alcoolul compromite sistemul imunitar al organismului şi creşte riscul de efecte adverse ale sănătăţii”, a explicat biroul european al OMS, făcând referire la consumul ridicat înregistrat pe continent în această perioadă. În plus, a mai avertizat că alcoolul poate accentua problemele de sănătate mintală şi de comportament, mai ales în ţările în care autorităţile au impus măsuri stricte de distanţare socială.

Iran: 600 de persoane au murit după ce au băut alcool contrafăcut ca leac împotriva Covid

OMS a atenţionat şi asupra „miturilor periculoase” potrivit cărora consumul în cantităţi mari de alcool tare poate ucide coronavirusul.

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de FacebookTwitter și Instragram

 

Tu nu-mi spune ce să scriu, eu nu-ți spun cum să gândești.
Dacă ai ceva de spus, scrie la
ro.mondonews24@gmail.com