Plouă în Australia! O bombă de apă îmblânzește focul și curăță pământul de cenușă și moloz

Ploaia oferă o oarecare ușurare australienilor care au fost grav afectați de incendii. Plouă în Sydney și Melbourne. Chiar și în următoarele ore, tulburările severe vor afecta unele zone din sud-estul Australiei. Un suflu de aer proaspăt pentru o țară distrusă de focurile care au ucis oameni, mii de animale și care au provocat o secetă îngrijorătoare. Temperaturile au scăzut, maximele au ajuns în jur de 17 grade acolo unde au fost la peste 40 de grade. În Victoria a existat o adevărată bombă cu apă, așa cum se arată  în imaginile care provin din presa locală.

Meteorologii, însă, spun că ploile sunt trecătoare  și de  săptămâna viitoare temperaturile ar putea să crească. Din septembrie, țara a fost devastată. Treizeci de oameni au murit și peste un miliard de animale au fost ucise, 2 mii de case au fost distruse și aproximativ 8,4 milioane de hectare de pădure pierdute. Acum însă, tocmai acestă ploaie ar putea provoca un alt pericol. Cenușa dăunătoare ar putea contamina apa și pune în pericol aprovizionarea cu apă.

Citește și Australia, un pui de koala a murit pentru că nu a băut apă în mod corespunzător

Barajul care furnizează cea mai mare parte a apei potabile din Sydney, cel mai mare oraș din țară, a fost acoperit cu prelate de către autorități pentru a împiedica resturile și cenușa să intre în interior.

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de FacebookTwitter și Instragram

Tu nu-mi spune ce să scriu, eu nu-ți spun cum să gândești.
Dacă ai ceva de spus, scrie la
ro.mondonews24@gmail.com