Valuri de plastic inundă plajele din Africa de Sud / VIDEO

Valuri de plastic inundă plajele din Africa de Sud / VIDEO

Sticle de plastic și tot felul de resturi. Imaginile care provin din plajele Durban, orașul port din Africa de Sud și cele ale râului din apropiere, vorbesc cu tristețe de la sine. După furtunile din ultimele zile, coasta pare să fie plină de deșeuri, după cum arată fotografiile publicate de activiștii Proiectului Litterboom , o inițiativă locală creată pentru a pune capăt poluării marine.

Un adevărat val de plastic, o degradare care, în conformitate cu locuitorii, are diferite cauze: de la puținele servicii oferite de municipalitate până la prezența mahalalelor în zonă. Sezonul ploios  provoacă noiembrie până în martie inundații și inundații. Plasticul și resturile se acumulează pe plaje și coaste și devin un spectacol dramatic.

Citește și Un român a dispărut de 8 zile fără urmă în Italia. Cine l-a văzut pe Nicole Raicu?

Durban are trei milioane de locuitori și este un oraș port, o destinație preferată pentru surferi din întreaga lume, dar plajele sale se transformă într-un depozit în aer liber. De aceea, activiștii locali solicită guvernului să reducă producția de plastic și să crească serviciile de curățare a gunoiului.

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de FacebookTwitter și Instragram

Tu nu-mi spune ce să scriu, eu nu-ți spun cum să gândești.
Dacă ai ceva de spus, scrie la
ro.mondonews24@gmail.com