Coronavirus, estimări de șoc în Marea Britanie: „55 de mii de persoane ar putea fi deja infectate”. Dar școlile rămân deschise

Coronavirus, estimări de șoc în Marea Britanie: „55 de mii de persoane ar putea fi deja infectate”. Dar școlile rămân deschise Pe de o parte, estimările alarmante ale experților medicali și științifici, iar pe de altă parte, o incertitudine care ar putea provoca un adevărat dezastru: situația coronavirusului din Marea Britanie este departe de a fi liniștită.

Potrivit Independent , comisia tehnico-științific formată pentru a face față situației de urgență Covid-19 în Grand Bretania a lansat o cifră absolut alarmantă: „În acest moment precis, pot exista deja cel puțin 55 de mii de persoane infectate în toată țara ”. Alarma, însă, se ciocnește puternic de contramăsurile luate de guvernul lui Boris Johnson , care par prea timide, mai ales în comparație cu alte țări.

Citește și VIDEO / Români blocați la granița între Austria și Ungaria. MAE comunică

În momentul de față, guvernul s-a limitat să invite cetățenii să stea acasă și să anuleze toate călătoriile inutile. Motivul explicat sună cam așa: „Noi, ca și țările străine am putea decide să închidem granițele dar s-ar putea să vă treziți în imposibilitatea de a vă întoarce acasă.” În prezent, surse guvernamentale spun că închiderea școlilor și a locurilor publice reprezintă „o posibilitate , dar nu o certitudine”. Cu toate acestea, situația s-ar putea schimba radical deja în această după-amiază.

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de FacebookTwitter și Instragram

Tu nu-mi spune ce să scriu, eu nu-ți spun cum să gândești.
Dacă ai ceva de spus, scrie la
ro.mondonews24@gmail.com