Coronavirus: pentru fiecare caz confirmat, mai sunt alți 5-10 pozitivi în jur

Ori de câte ori se confirmă un caz pozitiv cu Covid-19, mai sunt alți 5-10 neidentificați . De ce nu sunt identificați? Practic pentru că sunt asimptomatici sau cu simptome prea ușoare pentru a „trezi suspiciunea”.

Cu toate acestea, tocmai pentru că sunt dificil de identificat, „pozitivii uitați” sunt responsabili pentru aproape 80% din toate cazurile noi de infecție. Acest lucru a fost descoperit printr-un studiu realizat de echipa de oameni de știință de la Imperial College London în colaborare cu Universitatea Columbia din New York și publicat în revista Science.

Citește și Coronavirus, estimări de șoc în Marea Britanie: „55 de mii de persoane ar putea fi deja infectate”. Dar școlile rămân deschise

“Înseamnă că în America există 3.500 de cazuri de coronavirus confirmate – a explicat coordonatorul de lucru Jeffrey Shaman – în realitate ar putea exista 35.000 în total”.

Dar fii atent, pentru că nu este exact așa. Studiul Imperial College a fost realizat în decembrie și ianuarie, iar concluziile sale se bazează pe datele din pacienții chinezi. Prin urmare, nu ar fi corect să transpunem rezultatele cercetărilor în Europa și Statele Unite, deoarece aceasta a fost realizată într-o perioadă de timp  , în care China nu erau puse în aplicare  măsurile severe de restricție. Cu toate acestea, datele nu ar trebui subestimate, deoarece „chiar dacă luați boala de la o persoană cu simptome ușoare, acest lucru nu înseamnă că veți fi contagiat mai ușor. Ați putea oricum să ajungeți  în terapie intensivă ”, a spus Shaman.

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de FacebookTwitter și Instragram  

Tu nu-mi spune ce să scriu, eu nu-ți spun cum să gândești.
Dacă ai ceva de spus, scrie la
ro.mondonews24@gmail.com