New York-ul în genunchi

Covid a lăsat New York fără bani, De Blasio și personalul lui au renunțat la salarii

Urgența de coronavirus a pus New York-ul în genunchi. După miile de decese înregistrate în ultimele luni, acum metropola trebuie să facă față unei crize economice care s-ar putea dovedi la fel de dezastruoasă. Odată cu oprirea a mii de activități economice și blocarea substanțială a turismului, casetele municipalității sunt de fapt dramatic goale și dacă nu există nicio intervenție federală în imediata apropiere a alocării de fonduri speciale, peste 22 de mii de angajați ai diverselor agenții municipale vor avea consecințe de neimaginat.

Pentru a ajuta cel puțin temporar, primarul New York-ului Bill de Blasio a decis să rămână fără salariu cel puțin o săptămână, exact ca personalul său. „Avem probleme financiare fără precedent” a dezvăluit primarul, anunțând măsura drastică a concediului forțat pentru el și tot personalul lui. Aproximativ 500 de angajați vor avea timp de la 1 octombrie până la martie 2021 să-și ia concediu fără plată.

Un model a acuzat Trump de agresiune sexuală : „M-a blocat și mi-a băgat limba în gură”

„Începând de la 1 octombrie, timp de o săptămână, fiecare angajat al primăriei va fi în concediu fără plată, inclusiv eu”, a spus de Blasio, subliniind că este „un pas pe care nimeni nu ar vrea să îl facă”, dar nu are alternative.

Conform calculelor administrației, această măsură ar putea economisi municipalității ceva de genul la 900 mii de dolari, o mică sumă față de cele 9 miliarde de dolari care lipsesc .

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de Twitter,  Instragram, Odnoklassniki, Tumblr și Reddit

Tu nu-mi spune ce să scriu, eu nu-ți spun cum să gândești.
Dacă ai ceva de spus, scrie la
ro.mondonews24@gmail.com