paiamjen

O mușcătură de păianjen a ucis o româncă de 51 de ani din Italia

O româncă în vârstă de 51 de ani, Roxamunda Constant, a murit la Marsala, provincia Trapani,  în urma mușcăturii unui păianjen vioară (denumire științifică: Loxosceles rufescens), un mic aracnid care trăiește în principal în locuri tropicale și, mai nou, și în Italia. Mușcătura sa este nedureroasă iar efectele otrăvitoare pot apărea și după câteva zile.

Roxamunda Constant, stabilită cu familia la marginea orașului Marsala , s-a dus la spitalul „Paolo Borsellino” după aproximativ o săptămână ce a fost mușcată de păianjen, plângându-se de un fel de dureri în picioare. După puțin timp, femeia a intrat în comă și a rămas în terapie intensivă aproape două săptămâni unde a murit acum câteva zile.

Un băiat în vârstă de doi ani a fost masacrat de tatăl său: învăța să folosească olița

Medicii au depistat cauza decesului în urma unui test de sânge. Păianjenul  vioară găsește adesea refugiu în grădină sau în crăpăturile din locuințe. Având o culoare galben-maronie, se remarcă prin picioarele lungi și o pată caracteristică care seamănă cu forma unei vioare. Mușcăturile sale sunt inițial asimptomatice și nu implică dureri sau modificări ale pielii. Doar în orele următoare apare o leziune roșiatică asociată cu mâncărime, arsură și furnicături care, în următoarele 48-72 de ore, pot deveni necrotice și pot ulcera, provocând, în cazuri extreme, amputarea membrului afectat sau, chiar moartea.

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de Twitter,  Instragram, Odnoklassniki, Tumblr și Reddit

Tu nu-mi spune ce să scriu, eu nu-ți spun cum să gândești.
Dacă ai ceva de spus, scrie la
ro.mondonews24@gmail.com