Coronavirus, un mort la fiecare 10 minute în Iran: teamă pentru festivitatea de Anul Nou

Iran, una dintre țările cele mai afectate de urgența coronavirusului , continuă să provoace panică. Infecțiile nu se opresc și numărul victimelor este în continuă creștere, în timp ce autoritățile spun că sunt îngrijorate de apropierea sărbătorilor de Anul Nou Persan , care ar putea împinge multe persoane să nu respecte restricțiile impuse de izolare pentru a ieși în stradă.

Datele furnizate de purtătorul de cuvânt al Ministerului Sănătății, Kianoush Jahanpour, sunt înfiorătoare: în Iran, la fiecare zece minute, o persoană moare din cauza coronavirusului și alte 50 sunt infectate. la fiecare oră . Până în prezent, joi, 19 martie, există 1.284 de decese în timp ce cazurile confirmate de Covid-19 de la începutul epidemiei (primul pacient pozitiv datează din 19 februarie anul trecut) au ajuns la 18.407.

Citește și Coronavirus, OMS a prezis pandemia încă din septembrie 2019, dar nimeni nu i-a ascultat !

Este un scenariu care se repetă, mai întâi în China și acum în Iran . În lunile grele ale epidemiei, vin și sărbătorile pentru Anul Nou (cel persan, în acest caz). Pentru a evita adunările și a opri infecțiile, autoritățile au solicitat tuturor cetățenilor să rămână acasă și să-și petreacă Nowruz în privat . Potrivit ministrului sănătății, mulți iranieni „ încă nu iau în serios boala ”.

În multe cazuri, religioșii  se adună în fața intrărilor sanctuarelor șiite demult timp închise și solicită redeschiderea lor.

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de FacebookTwitter și Instragram  

Tu nu-mi spune ce să scriu, eu nu-ți spun cum să gândești.
Dacă ai ceva de spus, scrie la
ro.mondonews24@gmail.com