Măștile cresc cazurile de iritație, ciupercile și dermatitele pe față. Cum poți ameliora simptomele

Dacă utilizarea măștilor a devenit o obligație  la mai mult de două luni de la începerea pandemiei, utilizarea îndelungată a acestui dispozitiv de siguranță cauzează multe probleme. Ciuperci, acnee, roșeață, într-un cuvânt „Maskne” . Acesta este numele problemelor de piele pe care le dezvoltă măștile. Nu numai în rândul personalului medical, obligat timp îndelungat să poarte dispozitive foarte apropiate, ci și în rândul oamenilor obișnuiți.

Menținerea nasului și a gurii acoperite ore și ore declanșează o serie întreagă de probleme, de la simplă roșeață la ciupercă orală. Maskne apare cu toată forța sa, iar utilizarea măștilor este o mică problemă colaterală care se adaugă la mult mai gravă a Covid-19. Dermatologii americani de la University of Huddersfield’s Institute of Skin Integrity and Infection Prevention susțin că problema constă în principal în efectul ocluziv al măștilor.

Nu numai că pielea nu respiră și, prin urmare, transpirația nu se dispersează, dar și aerul emis în timpul respirației rămâne practic în interiorul dispozitivului. Maskne este, așadar, efectul acestei duble acțiuni pe care pielea feței suferă de o utilizare prelungită a măștilor.

Măștile și mănușile, declarația unui medic renumit italian: ”Sunt periculoase, vă pot îmbolnăvi !”

“Cu pandemia Covid, nivelul de stres a crescut erupțiile acneice și alte probleme ale pielii”, spune dermatologul Faheem Latheef care se concentrează nu numai pe utilizarea măștilor în sine, ci și pe nivelul de stres al populației. În esență, ele provoacă o serie de reacții cutanate, care sunt apoi amplificate prin utilizarea dispozitivelor obligatorii.

Dermatologii sfătuiesc să urmați câteva măsuri de precauție  utile pentru a ajuta pielea mai ales în ajunul verii.

Clătește-ți fața de mai multe ori pe zi, poate cu ajutorul unui demachiant natural . Înainte de a aplica masca, în special pentru cei care se confruntă cu schimburi prelungite, utilizați un detergent neutru pentru a evita blocarea bacteriilor înăuntrul măștii.

Apoi, în fiecare seară, folosiți geluri naturale, cum ar fi aloe, care pot dezinfecta și hrăni pielea.

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de FacebookTwitter și Instragram  

Tu nu-mi spune ce să scriu, eu nu-ți spun cum să gândești.
Dacă ai ceva de spus, scrie la
ro.mondonews24@gmail.com