Crește alerta virusului misterios din China: o a treia persoană a murit

China a anunțat o treia victimă și aproximativ 140 de cazuri noi de cazuri de contaminare cu misteriosul virus asemănător cu SARS. În Wuhan, în centrul Chinei, unde virusul și-a făcut apariția, s-au  înregistrate 136 de cazuri de infecție doar în weekend, alte două la Beijing (pentru prima dată de la răspândirea virusului) și un altul în sudul provinciei Guangdong.

Primul caz raportat în Coreea de Sud : O femeie chineză, în vârstă de 35 de ani, din orașul chinez Wuhan, este considerată epicentrul infecției,au declarat autoritățile sanitare din Coreea de Sud. Femeia s-a dus sâmbătă la spitalul din Wuhan cu simptome de răceală unde i s-au prescris medicamente înainte de a porni într-un zbor spre Seul.

Citește și Virusul misterios care ucide în China: 1.700 de cazuri

La sosirea în Coreea de Sud, femeia a fost plasată în carantină. Astăzi se confirmă că virusul misterios, o nouă tulpină de coronavirus,  se poate transmite de om la om. Deși starea ei este stabilă este află încă în carantină într-un spital.

Se teme că acest număr va crște din ce în ce mai mult  înaintea sărbătorilor de Anul Nou Lunar, când sute de milioane de oameni se vor intra în țară.

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de FacebookTwitter și Instragram

Tu nu-mi spune ce să scriu, eu nu-ți spun cum să gândești.
Dacă ai ceva de spus, scrie la
ro.mondonews24@gmail.com