Guvernatorul din Kenya oferă sticle de coniac: „Consumul de alcool ucide coronavirusul”

”Consumul de alcool vă protejează de contractarea coronavirusului”. Nu, nu este o teză științifică, ci opinia lui Mike Mbuvi Sonko, fost senator și din 2017 guvernator al județului Nairobi, capitala Keniei. Bizarul politician în vârstă de 45 de ani este atât de convins de eficacitatea distilatului împotriva epidemiei, încât a distribuit mii de sticle în oraș și în suburbii. După ce a citit că dezinfectarea suprafețelor cu soluții pe bază de alcool este o strategie bună pentru a nu contracta virusul, guvernatorul „a făcut doi plus doi” și de aici decizia de a distribui sticlele de coniac cetățenilor, în ciuda guvernului național a făcut totul pentru a-l opri și a nega eficacitatea.

Coronavirus Bogota: draperii roșii la ferestrele celor care le este foame

Mike Mbuvi Sonko, guvernator care nu este nou în spectacolele „bizare”, este atât de convins de eficacitatea remedierii sale, încât l-a făcut public și pe rețelele de socializare. Politicianul, după cum subliniază și Reuters, a postat pe Facebook poze cu sticle Hennessy înglobate în pachete alimentare cu făină și alte produse alimentare. „Dăm niște sticle mici de Hennessy într-un pachetele de mâncare cetățenilor noștri”, a explicat el într-un videoclip, purtând o mască de față și un scut. Dar nu s-a mulțumit, guvernatorul a adăugat: „Din cercetările efectuate de Organizația Mondială a Sănătății și de diverse organizații de sănătate, alcoolul joacă un rol foarte important în uciderea coronavirusului sau a oricărui alt tip de virus”.

De parcă acest lucru nu ar fi fost suficient, Mike Mbuvi Sonko nu a donat un coniac de proastă calitate, ci Hennessy care costă nu mai puțin de 30 de euro, echivalentul a jumătate din salariul din Kenya.

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de FacebookTwitter și Instragram

Tu nu-mi spune ce să scriu, eu nu-ți spun cum să gândești.
Dacă ai ceva de spus, scrie la
ro.mondonews24@gmail.com