Iran, peste o sută de morți. „O să-i spânzurăm pe rebeli”

Un masacru. În lume nu există însă ochi în Iran, unde regimul a impus blocarea internetului  încă de sâmbătă și a promis ieri că îi va „spânzura” pe cei care continuă cu protestele.

“Cel puțin 106 de persoane au fost ucise în 21 de orașe din Iran, potrivit unor rapoarte “, a anunțat Amnesty International de la Londra, adăugând că “adevăratul echilibru ar putea fi mult mai grav, cu unele știri care spun că numărul de morți sunt   200” . Datele Amnesty International se bazează pe „videoclipuri verificate, mărturii culese de pe teren și informații de activiștii pentru drepturile omului care sunt rezidenți în afara Iranului.

Șocant! Un procuror și-a folosit ca momeală fiica de 13 ani pentru a aresta un pedofil

 

Într-un videoclip, explică organizația pentru drepturile omului, se văd cum  „lunetistii tragând în mulțime de pe acoperișurile clădirilor și, în alte cazuri  dintr-un elicopter”. Majoritatea demonstrațiilor au fost pașnice și doar „un număr mic de oameni au aruncat pietre și au ars bănci și școli”. Unitatea de securitate iraniană, adaugă Amnesty, au luat de pe străzi  trupurile fără viață  sau răniții și i-au dus în spitale fără a anuanța familiile acestora.

 

Pe de altă parte, ziarul conservator Kayhan, apropiat al liderului suprem al Iranului, Ayatollah Ali Khamenei, a amenințat că vrea să taie capetele protestatarilor, care au ieșit în stradă  pentru a protesta împotriva scumpirii combustibilului,  definindu-i drept „criminali angajați. » Ziarul a scris că autoritățile judiciare vor emite un verdict cu pedeapsa capitală pentru liderii protestelor, care sunt vinovați de „rebeliune”, pedepsită atât la nivel legal, cât și religios, cu moartea. În ceea ce privește utilizarea Internetului, blocat, Teheran a făcut declarat că va restabili accesul atunci când vor fi siguri că nu  sigur că nu va exista niciun fel de „abuz”.

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de FacebookTwitter și Instragram