Un calamar gigant, de dimensiuni mitologice, a fost găsit pe o plajă din Africa de Sud

În Africa de Sud, un cuplu a găsit un calamar uriaș pe plaja Britannia Bay. Molusca cântărește 330 de kilograme și măsoară 4 metri lungime. Cauzele morții sale sunt încă necunoscute. O furtuna violentă care a avut loc în noaptea precedentă poate l-a împins pe plajă, provocându-i moartea. Acum calamarul a fost înghețat și luat de Muzeul Iziko din Cape Town pentru a înțelege cauzele dimensiunii sale inexplicabile.

„Părea un animal preistoric maiestuos”, a spus Adéle Grosse, femeia care a văzut și a găsit cadavrul calamarului. De îndată ce l-au văzut-o, cuplul a încercat să o tragă în apă, dar era deja mort  în ciuda faptului că nu prezenta răni.

O maimuță alcolistă a ucis o persoană și a rănit 250 de persoane

Calmarul gigant Architeuthis doge are o lungime de peste 4 metri și cântărește peste 330 de kilograme.

O moluscă record, dar cauzele morții sale sunt încă neclare, având în vedere dimensiunea similară cu mitologicul Kraken. Cuplul a spus că în noaptea precedentă în largul mării a avut loc o furtună violentă și poate că acesta ar fi și cauza pentru care calamarul ar fi ajuns pe plajă.

În prezent, calamarul gigant a fost înghețat și luat în custodie de oamenii de știință ai muzeului Iziko din Cape Town pentru a-l studia.

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de FacebookTwitter,  Instragram și Odnoklassniki

Tu nu-mi spune ce să scriu, eu nu-ți spun cum să gândești.
Dacă ai ceva de spus, scrie la
ro.mondonews24@gmail.com