Chile, zeci de victime de la începutul protestului. Președintele: „Suntem în război”

Numărul victimelor revoltelor care agită Chile de o săptămână cu proteste împotriva creșterii prețului biletelor de transport public se ridică la zece. Ultimele cinci victime au fost găsite la o fabrică de haine. Președintele Pinera: „Suntem în război împotriva unui inamic puternic, un inamic implacabil care nu respectă nimic și pe nimeni și care este gata să folosească violența și delincvența fără limite”.

Protestul studenților a început cu o săptămână în urmă, când sute de tinerii au luat cu asalt mai multe stații din Santiago pentru a protesta împotriva creșterii prețului biletelor de transport în comun. Tulburările au provocat întreruperea serviciilor de transport, întrucât „este imposibil să se lucreze în condițiile minime de securitate pentru pasageri și angajați”, a anunțat compania responsabilă, organizând închiderea întregii rețele sâmbătă și duminică. Disputele violente l-au determinat pe președintele Pinera să anunțe suspendarea creșterii prețului biletelor.

O fetiță de 6 ani, cu paralizie cerebrală, reușește să meargă singură pentru prima dată / VIDEO

“Am ascultat cu umilință vocea poporului – a spus președintele – și nu îmi va fi teamă să continui acest lucru, pentru că așa se construiesc democrațiile.

Andrés Chadwick, ministrul de Interne, a declarat că a extins starea de urgență, care era în curs de două zile la Santiago și în alte orașe din țară: 152 de persoane au fost arestate pentru violență, 40  pentru jafuri și 70 pentru atacuri grave.

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de FacebookTwitter și Instragram