Erupția Sangay a provocat o coloană de fum înaltă de 10 kilometri

Erupția nebună a vulcanului Sangay: orașe întregi acoperite cu cenușă VIDEO

O erupție spectaculoasă , una dintre cele care te lasă fără cuvinte în fața puterii naturii. Pe de altă parte, însă, vulcanul Sangay din ultimele ore a creat multe inconveniente: orașe întregi din Ecuador sunt acoperite de cenușă și autoritățile au dat semnalul de alarmă către populație pentru măsurile de siguranță care urmează să fie puse în aplicare.

Citește și Tragedie în Italia: un tată și-a ucis fiul de 11 ani după care s-a sinucis, ultimul post șocant pe Facebook

Erupția Sangay a provocat o coloană de fum înaltă de 10 kilometri, precizează surse locale. Cenușa erupției a căzut ulterior în principal asupra orașelor Alausí, Chillanes, Guayas, Los Rios și alte locații din centrul Ecuadorului. Institutul Național de Geofizică monitorizează situația de zile, având în vedere că în ultimele ore vulcanul și-a sporit activitatea. Experții au declarat că cenușa va parcurge mulți kilometri, ajungând până la coastă.

Activitatea eruptivă a vulcanului și erupția ulterioară au avut loc între sâmbătă, 19 și duminică, 20 septembrie. Până la 24 de provincii ecuadoriene au fost afectate de fenomen, iar aeroportul internațional José Joaquín de Olmedo a trebuit să-și oprească operațiunile timp de câteva ore. Între timp, pe rețelele de socializare se multiplică fotografiile și videoclipurile impresionante cu erupția și consecințele ei.

 

Urmărește pagina noastră de Twitter,  Instagram, Odnoklassniki, Tumblr și Reddit

Tu nu-mi spune ce să scriu, eu nu-ți spun cum să gândești.
Dacă ai ceva de spus, scrie la
ro.mondonews24@gmail.com