Un pinguin a murit după ce a înghițit o mască aruncată pe plajă.

Indiferența oamenilor, ucide! Un pinguin a murit după ce a înghițit o mască aruncată pe plajă

Un pinguin a murit după ce a înghițit o mască aruncată pe plajă. Urgență sanitară cauzată de pandemia de coronavirus devine și o urgență de mediu. Motivul? Obiceiurile proaste ale unor persoane, care tind să arunce la întâmplare deșeuri speciale legate de coronavirus – cum ar fi măștile de față – fără a se îngrijora de consecințele pe care le pot provoca. De fapt, aceste deșeuri, abandonate în mediu , pot fi colectate și ingerate de animale care trăiesc în natură.

Asta s-a întâmplat în Brazilia , unde un pinguin a fost găsit mort pe plaja Juquehy, în São Sebastião, după ce a înghițit o mască.

La 9 septembrie, echipa Proiectului de monitorizare a plajei bazinului Santos (Pmp-Bs) al Institutului Argonauta pentru Conservarea Coastei și Marinei a fost chemată după descoperirea cadavrului unui pinguin magellanic (Spheniscus magellanicus) . Toate animalele moarte colectate de institut trebuie supuse unei autopsii pentru a determina cu certitudine cauzele morții. Potrivit echipei tehnice, animalul era extrem de slab și avea mult nisip pe tot corpul. Odată ce a fost dus la Unitatea de stabilizare Argonauta (UE) care are jurisdicție asupra zonei de coastă și a fost supus unei autopsii, în urma căreia s-a o mască N95  în stomac.

Covid, se începe testarea vaccinului printr-un spray nazal : ” Ar putea oferi un răspuns mai bun decât metoda tradițională ”

Institutul Argonauta însuși a făcut cunoscută povestea , care a emis un comunicat de presă cu fotografii. Potrivit ipotezei instituției, moartea animalului se datorează invaziei turiștilor de pe coastele São Paulo la începutul lunii septembrie. O creștere a prezențelor care a cauzat creșterea exponențială a deșeurilor abandonate pe plaje .

Acest caz este dovada că acest tip de deșeuri provoacă daune și mortalitate chiar și în fauna marină , pe lângă iresponsabilitatea celor care abandonează o mască într-un loc nepotrivit, deoarece este o deșeu special cu risc de contaminare pentru alte persoane – a spus președintele institutului Argonauta, oceanograful Hugo Gallo Neto -. Noi credem că lipsa de informații a populației care frecventează coasta de nord cu privire la problema deșeurilor trebuie tratată eficient la toate nivelurile, de la copiii din băncile școlii până crearea unei legislații mai stricte pentru a împiedica oamenii să arunce gunoiul peste tot ”.

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de Twitter,  Instragram, Odnoklassniki, Tumblr și Reddit

Tu nu-mi spune ce să scriu, eu nu-ți spun cum să gândești.
Dacă ai ceva de spus, scrie la
ro.mondonews24@gmail.com