câinele său îl așteaptă în continuare în fața spitalului

Proprietarul a murit acum 10 ani, dar câinele său îl așteaptă în continuare în fața spitalului

Loialitatea câinilor este fără măsură . Unii dintre ei, însă, sunt înzestrați cu această calitate într-un grad de neimaginat. La fel ca Negão, care așteptă întoarcerea stăpânului său de zece lungi ani de zile în fața unui spital  brazilian. Din păcate, însă, stăpânul său nu se va mai întoarce niciodată. A murit în 2010. Negão, la fel ca faimosul Hachiko din a cărui poveste s-a bazat și filmul cu același nume, continuă să aștepte.

Citește și Bătută de iubitul ei pentru că a ieșit cu prietenii: „Am crezut că am să mor”

De câte ori am auzit expresia „ Câinele este cel mai bun prieten al omului ”. Loialitatea lor față de stăpânii care i-au iubit este ceva de nedescris. Iar Negão, acum bătrân, i-a înduioșat pe toți din Brazilia. A ajuns împreună cu stăpânul său în urmă cu zece ani la spitalul Nossa Senhora de Lourdes din New Lima, în statul brazilian Belo Horizonte și nu a mai plecat niciodată.

Din păcate, stăpânul său grav bolnav a pierdut lupta cu boala.  Dar Negão refuză să plece. Odată cu trecerea timpului, lucrătorii spitalului au crezut că într-o bună zi va înțelege și va pleca. Dar Negão  așteaptă de zile, luni și ani în afara spitalului. Și este încă acolo, acum adoptat practic de medici, asistenți medicali și lucrători din unitatea  de sănătate. Ei au fost cei care l-au chemat așa, neștiind numele lui original. „ Face practic parte din familie. Toată lumea îl iubește ”, a spus unul dintre ei unui post de televiziune.

Intervievată de TvGlobo, o doamnă a mărturisit: „În fiecare zi când ajung aici, vine la mine și dă din coadă”. Îl știe toată lumea, chiar și bolnavii și rudele pacienților care au intrat în spital de-a lungul anilor. Dar, de-a lungul timpului, Negão a îmbătrânit și nu se mai simte bine, are o problemă cu ficatul. Astfel, personalul spitalului a lansat un apel și o strângere de fonduri pentru tratament și pentru a găsi o nouă casă în care să-și poată petrece ultimii ani de viață în seninătate și dragoste.

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de Twitter,  Instragram, Odnoklassniki, Tumblr și Reddit

Tu nu-mi spune ce să scriu, eu nu-ți spun cum să gândești.
Dacă ai ceva de spus, scrie la
ro.mondonews24@gmail.com