S-a descoperit o nouă planetă: este locuibilă și este la fel de mare ca și Pământul

În zonele întunecate ale spațiului, astronomii au găsit un exoplanet „potențial locuibil” de dimensiuni similare cu Pământul, ceea ce face ca coincidența să fie și mai excepțională. Descoperirea a fost făcută datorită telescopului spațial Kepler, din a cărui analiză suplimentară a datelor colectate s-a remarcat ceea ce, la prima analiză a algoritmului computerului, nu fusese raportat.  Exoplaneta a fost numită Kepler-1649c și este la 300 de ani lumină de Pământ. Curios, această este foarte similară cu Pământul ca mărime și temperatură.

Pentru Thomas Zurbuchen, administrator asociat al misiunii științifice a NASA la Washington , această descoperire crește speranța că printre stele  există „un al doilea Pământ”. După cum a raportat și Metro.co.Uk , Zurbuchen spune că datele colectate de Kepler va continua să producă descoperiri grandioase.

Zurbuchen a explicat că datorită apei prezente pe suprafața planetei există posibilitatea unei vieți extraterestre, dar este puțin probabil să reușim să o vizităm din cauza distanței enorme.  Prin urmare există și alte planete care abia așteaptă să fie descoperite.

Un asteroid va „atinge” Pământul pe 29 aprilie, dar NASA ne asigură: „Nu este niciun pericol”

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de FacebookTwitter și Instragram

 

Tu nu-mi spune ce să scriu, eu nu-ți spun cum să gândești.
Dacă ai ceva de spus, scrie la
ro.mondonews24@gmail.com