Avertisment ! Clorochina crește riscul de mortalitate. Studiul

Hidroxiclorochina și clorochina, medicamentele împotriva malariei testate împotriva coronavirusului, par a fi legate de un risc crescut de decese în rândul pacienților cu  Covid și cu probleme cardiace. Astfel de medicamente, pe care și Donald Trump le ia preventiv, par să nu fie benefice pacienților. Este ceea ce a relevat un studiu publicat în revista Lancet.

Potrivit cercetătorilor Universității Sorbonne din Paris  care au efectuat cercetările, medicamentele nu au  efecte benefice nici dacă sunt luate singure,  și nici dacă sunt asociate cu un antibiotic. Studiul a fost făcut pe datele a 15 mii de persoane, din 671 de spitale din diverse țări, tratate cu medicamentele împotriva malariei și unul sau două antibiotice care au fost uneori combinate  sub observație.

Tulburarea sexuală jenantă care a stat la baza furiei lui Adolf Hitler

În orice combinație a celor patru medicamente, terapia a fost asociată cu un risc mai mare de deces decât cel observat la 81 de mii de pacienți cărora nu le-au fost administrate aceste medicamente. Cel mai mare risc a fost observat la grupul tratat cu hidroxicloroquina și un antibiotic, unde 8% dintre pacienți au dezvoltat aritmie cardiacă.

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de FacebookTwitter, și VK

Tu nu-mi spune ce să scriu, eu nu-ți spun cum să gândești.
Dacă ai ceva de spus, scrie la
ro.mondonews24@gmail.com