Olanda, ok eutanasiei chiar și în cazul demenței avansate

În Olanda , medicii vor putea efectua eutanasia  pacienților cu demență avansată dar care și-au dat anterior consimțământul. Până acum, pacientul trebuia să-și confirme consimțământul înainte de a continua cu eutanasia. Acest lucru a fost stabilit de Curtea Supremă pentru a solicita cazul unui medic care a fost acuzat că a eutanasiat în 2016 un pacient de 74 de ani care suferea de Alzheimer, fără ca el să-și fi dat acordul. Dar pacientul își dăduse consimțământul pentru eutanasie iar apoi când demența s-a agravat au fost familiarii care au dat ok procedurii. Medicul a fost achitat în septembrie anul trecut

Decizia Curții Supreme a Olandei privind eutanasierea

“Eutanasia poate fi pusă în aplicare chiar și atunci când pacientul nu-și mai poate exprime voința din cauza demenței avansate”, decizia a fost adoptată marți de Curtea Supremă a Olandei, care a specificat că în acest caz “medicul poate da curs procedurii în baza unei declarații scrise anterior. ” Pe baza acestei declarații, medicii vor putea așadar, să procedeze cu eutanasia chiar și în cazul persoanelor care din cauza bolii nu-și mai pot reînnoi voința.

Aceasta este o decizie istorică în Olanda care a devenit una dintre primele țări din lume în legalizarea eutanasiei în 2002 , deși în condiții stricte. Cel puțin doi medici trebuie să ateste absența oricărei alte soluții rezonabile, suferința pacientului trebuie să fie „insuportabilă”, iar starea lui de sănătatea sa nu se poate îmbunătăți în niciun fel. Dacă aceste condiții sunt îndeplinite, medicii „pot solicita preventiv eutanasierea persoanelor cu demență avansată”, a declarat instanța marți.

Blocată departe de casă și fără un loc de muncă, o fetiță de 12 ani a murit după ce a mers pe jos 320 de kilometri

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de FacebookTwitter și Instragram

 

 

Tu nu-mi spune ce să scriu, eu nu-ți spun cum să gândești.
Dacă ai ceva de spus, scrie la
ro.mondonews24@gmail.com