OMS: „Istoria ne învață că epidemiile și pandemiile fac parte din viață”

OMS: “Trebuie să ne pregătim acum pentru următoarea pandemie”

Trebuie să ne pregătim acum pentru următoarea pandemie”. Acest lucru a fost declarat de directorul Organizației Mondiale a Sănătății (OMS), Tedros Adhanom Ghebreyesus, la o conferință de presă de la Geneva, la 75 de ani de la fondarea Națiunilor Unite.

“În urmă cu 75 de ani, națiunile lumii s-au adunat în urma celui de-al doilea război mondial pentru a decide că singura alternativă la ororile conflictelor internaționale a fost cooperarea internațională. Poate că nici o criză de la al doilea război mondial nu a demonstrat mai clar decât pandemia. de Covid-19 de ce avem nevoie de ONU “.

Egipt: arheologii au găsit 27 de sarcofage intacte care datează de acum 2.500 de ani

Nu putem aborda această amenințare comună decât printr-o abordare comună. Întrucât națiunile lumii se întâlnesc practic pentru Adunarea Generală a ONU în această săptămână, OMS are trei mesaje cheie: mai întâi – spune DG – ne motivează să ne dublăm eforturile pentru atingerea Obiectivelor de dezvoltare durabilă, să nu devenim o scuză pentru lipsa lor. În al doilea rând, trebuie să ne pregătim acum pentru următoarea pandemie. Și în al treilea rând, trebuie să mutăm cerul și pământul pentru a asigura un acces echitabil la diagnostic, tratament și vaccinuri. Continuăm să cerem tuturor țărilor să folosească fiecare instrument la dispoziția lor pentru a opri transmiterea virusului și a salva vieți,  și după ce vom avea un vaccin. ”

Urmărește pagina noastră de Twitter,  Instragram, Odnoklassniki, Tumblr și Reddit

Tu nu-mi spune ce să scriu, eu nu-ți spun cum să gândești.
Dacă ai ceva de spus, scrie la
ro.mondonews24@gmail.com