Coronavirus, familia lui Hawking donează respiratorul spitalului din Cambridge

Este respiratorul artificial care l-a ținut viu pe descoperitorul găurilor negre. Acum poate ajuta pacienții de  coronavirus să respire . Familia lui Stephen Hawking , marele astrofizician englez care a decedat în 2018 la 76 de ani, a donat respiratorul personal la Royal Papworth Hospital.

Fiica Lucy a declarat pentru BBC : „Spitalul din Cambridge a fost extrem de important pentru tatăl meu care a primit îngrijiri medicale excepționale. I-am chemat pentru a afla dacă putem ajuta și de acolo a venit ideea de a dona respiratorul tatălui meu “.

Membrii familiei au donat deja cea mai mare parte a aparatelor care l-au ajutat pe omul de știință să supraviețuiască de-a lungul  anilor în care a suferit de scleroză laterală amiotrofică, o boală care l-a împiedicat să se miște și care i-a permis să comunice doar printr-un sintetizator de vorbire. Dar Hawking, autorul best-seller-ului De la Big Bang la găuri negre și considerat unul dintre descoperitorii secretelor nașterii universului, și-a cumpărat pe cheltuiala sa  respiratorul.  Citind știrile despre deficiențele de echipamente pentru lupta împotriva   Covid 19 în ziare, fiica lui a crezut de cuviință că ar putea fi util să doneze aparatul unui spital, pentru a putea fi folosită în continuare.

Mike Davies, directorul clinic al Royal Papworth comentează : „Am fost încântați să fim contactați de familia profesorului Hawking și le suntem foarte recunoscători pentru donație. Orice sprijin primit este important pentru noi toți ”.

”Ecuația lui Hawking”, iată ce își dorea Stephen Hawking să fie gravat pe piatra funerară a mormântului său

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de FacebookTwitter și Instragram

Tu nu-mi spune ce să scriu, eu nu-ți spun cum să gândești.
Dacă ai ceva de spus, scrie la
ro.mondonews24@gmail.com