Cuplul lesbian pleacă din Arabia Saudită pentru a scăpa de pedeapsa cu moartea după ce și-au declarat dragostea la TV

În Arabia Saudită homosexualitatea poate fi pedepsită cu pedeapsa cu moartea . Din acest motiv, câteva femei lesbiene au părăsit țara din Golful Persic pentru a-și putea trăi liber relația. Este povestea „ Fad ” și „ Nanz ” – pseudonimele alese de fete – din Anglia a celor două protagoniste în timpul „Jaafar Talk” difuzat pe canalul DW Arab. Cele două femei trăiesc acum la Londra, forțate să-și abandoneze țara și familile pentru a evita pedeapsa cu moartea.

Fad și Nanz s-au cunoscut pe Snapchat și s-au îndrăgostit .Fetele au încercat să-și păstreze relația secretă, până când părinții lui Nanz – care susțineau că și-au descoperit orientarea sexuală în adolescență – au devenit suspecte, menționând că tânăra a respins orice posibil soț. În august 2018, când Arabia Saudită a ridicat interdicția ca femeile să călătorească sigure fetele au fugit la Londra, unde li s-au acordat drepturi de azil.

Citește și Mexic, răpește o fată de 7 ani: violată și ucisă de partenerul răpitoarei

Astăzi, Fad și Nanz își trăiesc relația pașnic, arătându-se pe social media și trimitând un mesaj puternic de libertate prin televiziune. Cu toate acestea, relațiile cu familiile lor au fost puternic întrerupte.

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de FacebookTwitter și Instragram

Tu nu-mi spune ce să scriu, eu nu-ți spun cum să gândești.
Dacă ai ceva de spus, scrie la
ro.mondonews24@gmail.com