Avertismentul unui virolog italian : ”Atenție cu Covid picăturile rămân lipite de barbă”

Avertismentul unui virolog italian După lacrimi și apele din canalizări, vine acum și rândul unui studiu privind rolul nasului în infecția noului coronavirus. Aceasta este un studiu foarte interesant , care deschide perspective suplimentare. Dar pentru publicul larg, sfaturile sunt simple: protejați-vă cu masca nu numai gura, ci și nasul ”. Noua cercetare a fost scrisă în revista britanică Nature Medicine. Trebuie spus că masca, dacă este purtată corect, acoperă atât nasul cât și gura. Ei bine, acest studiu ne amintește să fim atenți.

Având în vedere că unele țări încep să relaxeze restricțiile și după toate probabilitățile, vor trebui să poarte întotdeauna masca în aer liber și în locuri aglomerate, virologul italian Fabrizio Preglisco  recomandă  „să acorde o mare  atenție barbei: poate fi enervantă și împiedică utilizarea corectă a măștii, iar dacă nu este bine descoperită, acesta poate captura picăturile încărcate de virus “, relatează presa italiană Globalist

Așadar, „fiți atenți la barba care ar trebui tăiată – sugerează Pregliasco, dând durere iubitorilor de gen – sau acoperită și nu trebuie atinsă”. De asemenea, este bine să “evitați să vă atingeți fața, nasul sau gura cu mâinile. În cele din urmă – încheie Pregliasco – trebuie să aveți grijă specială în  igiena mâinilor”.

Un microbiolog avertizează. Barba lungă este mai murdară decât un WC

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de FacebookTwitter, Instragram  și VK

Tu nu-mi spune ce să scriu, eu nu-ți spun cum să gândești.
Dacă ai ceva de spus, scrie la
ro.mondonews24@gmail.com